black friday watch offers

Black Friday

Wat is Black Friday?

Black Friday komt uit de Verenigde Staten en wordt over de hele wereld gevierd als een dag waarop je onklopbare solden kunt vinden op zowat elk product, zowel wat betreft elektronica, voertuigen en, ja, zelfs luxehorloges. Black Friday valt elk jaar op de vrijdag onmiddellijk na Thanksgiving. Hoewel dit geen officiële feestdag is, beschouwen sommige Amerikaanse staten, zoals California, het toch als een publieke feestdag. In dit geval kun je je verheugen op een verlengd weekend van vier dagen.

Dankzij de feestelijke en vrijgevige aard van een van Amerika’s favoriete feestdagen, wordt dit traditioneel als het begin van het winkelseizoen voor de feestdagen beschouwd.

De oorsprong van Black Friday is onduidelijk, maar de geschiedenis van de naam gaat terug tot ten minste 1961. Men denkt dat de naam afkomstig is uit Philadelphia en verwijst naar het zeer drukke verkeer op de dag na Thanksgiving, dankzij mensen die winkelen en terugkerende feestvierders. Het duurde dan ook niet lang voordat het verwees naar de dag waarop handelaars begonnen winst te maken van de zinnen ‘in he rood’ (of onrendabel) en ‘in het zwart’ (of rendabel).

Zoals u wel verwacht, zijn er tegenwoordig allerlei verkopers van elektronica, accessoires, gadgets, mode, enz., en dan vooral in het segment van e-commerce. Dit is een dag waarop iedereen uitgenodigd wordt om zichzelf te verwennen met ongelooflijk interessante aanbiedingen. En er is geen beter moment om dé aanbieding te vinden voor het Zwiterse uurwerk waar u al zo lang naar verlangt.

Wanneer valt Black Friday?

Gewoonlijk valt Black Friday onmiddellijk na Thanksgiving. Thanksgiving is in de Verenigde Staten een feestdag die elk jaar valt op de vierde donderdag van November. Daarom kunt u ervan uitgaan dat Black Friday valt tussen 22 en 30 november.

Winkeliers begonnen hun winkel om 6u00 ‘s ochtends open te stellen om het grote aantal bezoekers aan te kunnen. Dit begon echter al snel uit te lopen tot de vroege uren van de ochtend en sommige winkels openden hun deuren zelfs al om middernacht. Zonder dezelfde logistieke beperkingen kunnen online winkels, zoals Chronoexpert, zelfs nog flexibeler zijn wat betreft de uren waarop verkocht wordt.

U kunt ervan uitgaan dat de meeste winkels de hele vrijdag Black Friday-promoties aanbieden, startend om middernacht op Thanksgiving. Dit geldt ook voor de meeste online winkels. Er zijn echter veel winkels die tegenwoordig hun Black Friday-promoties het ganse weekend aanbieden, inclusief Thanksgiving op donderdag. Sommigen bieden de solden zelfs een hele week aan – of langer tot midden- of eind-november.

Black Friday en Cyber Monday in Chronoexpert – Solden en Aanbiedingen

Is er een betere manier om uzelf te verwennen dan door te investeren in een kwalitatief Zwiters luxehorloge? Een chronograaf is misschien wel het perfecte hebbeding om tijdens Black Friday-solden op te kop te tikken en misschien biedt het wel het utlieme evenwicht tussen bruikbaarheid en verwennerij. Bij Chronoexpert willen we onze klanten iets opwindends aanbieden dat bovendien echt de kans biedt om geld te besparen.

Onze Black Friday-solden op luxehorloges bestaan uit een zorgeloze korting op het volledige gamma in de winkel en dit een hele week lang. Ongeacht welk merk u het meest aanbidt – of het nu om Rolex, Cartier, Breitling of Omega gaat – dit aanbod biedt u de mogelijkheid om echt geld te besparen op een Zwiters uurwerk dat u altijd al in uw bezit wilde hebbben. Uiteindelijk betekent dit dat u toegang heeft tot de allerbeste prijzen voor luxehorloges. En bovendien ontvangt u, na het aankopen, een geld-terug-garantie van 14 dagen en een Chronoexpert-garantie van 12 maanden.

Heeft u vragen over een specifiek uurwerk? Wij bieden u het beste advies dankzij onze klantadviseurs. Gelieve onze ‘Over ons’-pagina te bezoeken voor meer informatie en om ons te leren kennen.

Black Friday Rolex

Rolex werd in 1905 opgericht in Londen door twee schoonbroers; Alfred Davis en Hans Wilsdorf. Niet lang na Wereldoorlog I wist Rolex haar hoofdkwartier te vestigen in het legendarische Chaux-de-Fonds. Ondanks de onconventionele oorpsrong, is Rolex met voorsprong het best herkenbare merk van luxehorloges ter wereld met het grootste marktaandeel.

Doorheen de geschiedenis hebben Rolex-horloges de voorkeur genoten bij piloten van de luchtmacht. Tegenwoordig is Rolex sterk verweven met de sportwereld, omdat het officieel de tijd bijhoudt tijdens alle vier de Grand Slams, Le Mans en zelfs F1.

Tot de dag van vandaag blijft Rolex een van de horloges bij uitstek voor avontuurlijke types, zij het ontdekkingsreizigers, bergbeklimmers, speleologen en poolreizigers. Er bestaan bovendien allerlei Rolex-horloges met militaire historische waarde voor verzamelaars. Rolex produceert enkele van de duurste uurwerken ter wereld en Paul Newmans’ Rolex Daytona is het tweede duurste horloge dat ooit werd verkocht. Doordat het gewoonlijk de prijs is die mensen ervan weerhoudt om een chronograaf van Rolex te kopen, komt u door onze Black Friday-solden op Rolex een stap dichter bij het bezitten van een uurwerk van dit befaamde merk.

Black Friday Cartier

Cartier werd in 1847 opgericht door Louis-François Cartier in Parijs en heeft altijd luxe uitgestraald. Cartier startte met de productie van horloges met veel juwelen in de vorm van sierspelden en zakhorloges. De referenties van Cartier als trendsetter blijven gelden, mede danzkij amabassadeurs zoals Willow Smith en Jackson Wang. Dit is het perfecte uurwerk voor mensen die eer willen betonen aan een specifiek tijdperk in de mode of die op het scherpst van de snee willen blijven.

Cartier heeft enkele iconische collecties, elk met een unieke vorm en stijl zodat ze onmiddellijk herkend worden. De assortimenten Santos De Cartier en Tank zijn enkele van de langstlopende en populairste collecties, terwijl de eclectische Roadster-collectie moeiteloos de stijl van auto’s uit de jaren ’50 en ’60 symboliseert. Toch is het de Panthere De Cartier die het meest befaamd is vanwege de voortreffelijke op Panters gebaseerde ontwerpen. Door uzelf te verwennen met onze Black Friday-solden op Cartier, kunt u een statement maken terwijl u van aanzienlijke kortingen geniet.

Black Friday Omega

Omega werd in 1848 opgericht door Louis Brandt in La Chaux-de-Fonds, het ware hart van de productie van Zwitserse uurwerken. Dankzij die erfenis heeft Omega haar stempel gedrukt als een van de beste fabrikanten van uurwerken in de geschiedenis. De Omega Speedmaster Professional, ook bekend als de Moonwatch, is inderdaad de geschiedenis ingegaan als het officiële horloge dat gebruikt werd tijdens de maanlanding van de Apollo 11. Alleen een merk met een voorgeschiedenis die zo indrukwekkend is als die van Omega, zou 007 als vertegenwoordiger kunnen hebben.

Als iconisch merk hebben ze talrijke uurwerken gemaakt voor verzamelaars die geïnterreseerd zijn in Zwiterse luxehorloges of historische gebeurtenissen. Na Rolex is Omega wat betreft marktaandeel ook het tweede grootste horlogebedrijf en een van de meest herkenbare merken in de branche.

Het is het meest gekend voor de mannelijke ontwerpen met een zeer mooie uitstraling, maar toch biedt het ook gesofisticeerde, vrouwelijke uurwerken aan. Sommige chronografen van Omega kunnen opmerkelijk betaalbaar zijn. Dankzij onze Black Friday-solden op Omega kunt u zichzelf verwennen en een deel van deze fantastische erfenis in handen krijgen.

Black Friday Breitling

Breitling werd in 1884 opgericht door Léon Breitling in St. Imier en bleef bijna een eeuw in handen van de familie. Dit is een merk dat bekend staat voor de bruikbaarheid en de Navitimer-collectie is onmiskenbaar iconisch voor de chronografen die aangeboden worden door Breitling. Breitling is altijd al de eerste keuze geweest bij mensen die de grenzen van het menselijk kunnen opzoeken, zij het nu op indrustrieel, militair, wetenschappelijk of atletisch vlak.

Breitling is most famous for its strong links with the aviation industry. This relationship is even represented in their iconic, winged logo. With a focus on practicality and performance, it has even been used by Astronauts in the final frontier - space. Where rugged, handsome looks meet practicality - Breitling is a highly sought after, yet reasonably priced luxury Swiss watch brand. With our Black Friday Breitling offer, you can purchase entry-level pieces at as much as a 25% discount. Even high-end pieces will be available at a tangibly reduced price.

En Cyber Monday?

Cyber Monday, of Blue Monday, valt op de maandag na Thanksgiving en Black Friday. Daarom valt het altijd eind november – tussen de 26ste en de 30ste. Cyber Monday blijft online winkelen aanmoedigen door klanten met onweerstaanbare kortingen te blijven opzadelen. Alleen zijn er nu geen wachtrijen of grote menigten meer om het hoofd te moeten bieden.

n navolging van de naam, blijven elektronica en digitale goederen op deze dag de populairste keuze. Toch worden er ook vaak gadgets en accessoires aangeboden, waaronder Zwitserse luxehorloges.

Onze Chronoexpert Cyber Monday-solden zijn op het lijf geschreven van liefhebbers en verzamelaars. Je kunt door duizenden uurwerken bladeren, zowel nieuw als tweedehands. Of je nu een specifiek model zoekt op basis van de tijdsperiode, het gebruik of de historische waarde, door online naar tweehehands horloges te zoeken, kunt u uurwerken tegenkomen die commercieel niet meer beschikbaar of moeilijk te vinden zijn.