Koop Breitling Windrider Cockpit

Breitling
Cockpit
8.740€
Zeer goed (2006)
Met papieren en originele doos
Breitling
Cockpit

Laatste verkoopprijs: 3.990€

Zeer goed
Niet beschikbaar
Breitling
Cockpit

Laatste verkoopprijs: 2.530€

Zeer goed (2011)
Niet beschikbaar
Breitling
Cockpit

Laatste verkoopprijs: 2.290€

Zeer goed
Met papieren en originele doos
Breitling
Cockpit

Laatste verkoopprijs: 2.140€

Zeer goed (2012)
Niet beschikbaar

Breitling Cockpit – Het Veelzijdige Luchtvaarthorloge

De Breitling Cockpit is een collectie horloges die deel uitmaakten van de grotere familie van de Breitling Windrider horloges. Naast de Breitling Cockpit, had de Windrider ook populaire horlogemodellen, zoals de Breitling Chronomat, Breitling Starliner en Breitling Blackbird. Er waren verschillende edities van de Breitling Cockpit, waaronder een datumversie, een chronograafversie en een damesversie, die nu niet meer worden gemaakt. In 2015 onthulde Breitling een gloednieuwe Cockpit-editie, de Cockpit B50 als onderdeel van hun Professional-serie.

Populaire Breitling Cockpit Modellen

Een van de meest populaire modellen in de Breitling Cockpit collectie is het datummodel. Dit wordt gekenmerkt door grote dubbele datumvensters om 3 uur, andere designelementen van de Breitling Cockpit zijn de roterende wijzerplaat met rider tabs en de koepelvormige kroon. Op sommige versies heeft de wijzerplaat een Romeins cijfer XII om 12 uur samen met stokindexen. Op andere versies staan de Romeinse cijfers VI, IX en XII om 6, 9 en 12 uur. De Breitling Cockpit horloges worden aangedreven door de Breitling Caliber 49 automatische mechanische beweging met 42 uur stroomreserve.

De Cockpit-serie bevat ook de Breitling Chrono Cockpit-modellen. Ze zijn ook uitgerust met de opvallende ringen met rider tabs, de Chrono Cockpit had een andere wijzerplaat indeling. Het trio chronograaf registers zit op 6, 9 en 12 uur, terwijl op 3 uur de datum staat. De Breitling Chrono Cockpit horloges zijn uitgerust met de beroemde Breitling Caliber 13 automatische chronograafbeweging met 42 uur stroomreserve. Het unieke aan zowel de Breitling Cockpit als Breitling Chrono Cockpit modellen is hun veelzijdigheid. De Cockpit horloges zijn vervaardigd met een breed scala aan opties, van staal tot goud tot een combinatie van beide, met een aantal opties voor de wijzerplaat- en horlogeriem voor talloze combinaties.

De Lady Cockpit collectie is een vrouwelijke en verfijnde versie van het op de luchtvaart geïnspireerde horloge. De Lady Cockpit is 31mm en vaak versierd met parelmoer en diamanten. Het is een mooi en luxueus sporthorloge voor vrouwen. De Breitling Lady Cockpit-horloges worden aangedreven door de Breitling Caliber 71 SuperQuartz-beweging.

Breitling introduceerde onlangs de Cockpit B50 multifunctionele elektronische chronograaf, aangedreven door de SuperQuartz Caliber B50 met een analoog en digitaal display. Met een zwart titanium hoesje en zwarte rubberen horlogeband is de Breitling Cockpit B50 een ultraslank en modern pilotenhorloge.

Tweedehands Breitling Cockpit Modellen Kopen

De Breitling Cockpit horloges zijn een veelzijdige en herkenbare collectie luchtvaarthorloges met opvallende Breitling kenmerken. Aangezien de Breitling Cockpit collectie niet meer gemaakt wordt, zijn de gebruikte Breitling Chrono Cockpit modellen, tweedehands Breitling Cockpit horloges  en gebruikte Lady Cockpit horloges exclusief voor de secundaire markt.